Okroglo mizo o pomenu ohranjanja maternega jezika

 

24. 03. 2013

Bošnjaška kulturna zveza Slovenije vas vabi na okroglo mizo o pomenu ohranjanja maternega jezika za uspešno integracijo otrok in mladostnikov iz manjšinskih etničnih skupnosti, ki bo v sredo 27. marca ob 17.00 na osnovni šoli Livada, ulica Dušana Kreigherja 2, v Ljubljani.

 

 

Kakšna je praksa in kakšni so izzivi pri izvajanju pouka maternega jezika za otroke in mladostnike iz albanske, bošnjaške, črnogorske, hrvaške, makedonske in srbske skupnosti v Sloveniji? Kaj na tem področju nudi država in kaj same skupnosti skozi svoja kulturna društva? Kaj o pomenu ohranjanja maternega jezika pravi stroka? Ali dvojezičnost potomcev priseljencev v Sloveniji, znamo prepoznati kot poseben intelektualni kapital v katerega se splača vlagati?

O teh in drugih podobnih vprašanjih bodo govorili:

Goran Popović, ravnatelj Osnovne šole Livada v Ljubljani;

Ivana Čančar, učiteljica, doktorska študentka na Pedagoški fakulteti, ki raziskuje področje interkulturne pedagogike in medkulturne odnose;

dr. Klara Skubic Ermenc, izr. prof. na oddelku za pedagogiko in andragogiko na Filozofski fakulteti v Ljubljani;

Petar Damjanić, predsednik Društva za srbski jezik in kulturo;

Roman Gruden, Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport RS.

Debato bo povezoval Admir Baltić, vodja projektov pri Bošnjaški kulturni zvezi.

Pripravili bomo tudi kratek kulturni program, na katerem bodo nastopili učenci in učenke šole bosanskega jezika in kulture iz Ljubljane in Velenja. Okrogla miza je del projekta Korenine v Bosni, drevo v Sloveniji, ki je podprt z donacijo Švice v okviru Švicarskega prispevka razširjeni Evropski uniji.

 
Fotogalerija
Kulturni dnevi Sandžaka v Kamniku
30. 10. 2016
Foto galerija - Kulturni dnevi Sandžaka v Kamniku
IFTAR sa izbeglicama u Sloveniji
05. 07. 2016
U KŠD Sandžak, smo u subotu 02.07.2016 i u nedelju 03.07.2016 održali ramazanski iftar za izbeglice, koje se trenutno nalaze u Sloveniji. Atmosfera je bila odlična i na licama izbeglica se je vidjelo zadovoljstvo i zahvalnost. U veliku čast i
Vseh: 2231 since 24.10.2012
Ta mesec: 173
Ta teden: 27
Danes: 1